Bloggarkiv

torsdag 9 maj 2019

Styrelsemöte Oskarshamns brukshundklubb 2019-03-14


Närvarande: Maria Sjögren, Maria Lindén, Anna Engström, Lotta Berg, Susanne Källman-Petersson, Kenneth Gustavsson, Helle Jansson 

 

Anmäld frånvaro: Carina och Ida 

 

1 Mötets öppnande 

 

Godkännande av dagordning 

 

3 Val av protokolljusterare: Kenneth och Helle 

 

4 Föregående protokoll – saknas tyvärr 

 

5 Ordförandens punkt 
Maria och Carina var på distriktets årsmöte utanför Sävsjö. 23 klubbar av 32 var representerade. Sedvanliga årsmöteshandlingar.  

KUL-träff inplanerad 24 april i Växjö, 25 april i Jönköping. Viktigt att delta då det är nytt utbildningspaket som ska presenteras. Intresseanmälan ska skickas in om man önskar utbildningar.  

6 oktober utbildning i föreningskunskap (framförallt ordförande, sekreterare och kassör). På fm allmän etik och moral och på em lite olika arbetsarbetsgrupper beroende på uppdrag. Utbildningen i Vrigstad.  

Kortutbildningar på gång för instruktörer i spår, sök och rapport för att kunna väva in det i allmänlydnadskurser.  

Vi ska gå ut på medlem on-line och uppdatera uppgifterna om vår nya styrelse.  

 

Djurkyrkogården. Daniel från fritidskontoret ska kontakta tekniska kontoret för att se hur vi ska gå vidare. Muntligt löfte om att vi inte ska drabbas negativt av att avstå ansvaret för djurkyrkogården. Daniel ska återkomma till Maria när ny info finns. 

 

6 Bordlagda ärenden 

Maria har kollat upp vad som gäller för att skapa en rallysektor. Det är upp till styrelsen att avgöra. Diskussion om att ev. bryta ur rallysektorn ur tävlingssektorn. Majoriteten vill att rallyn ligger kvar under ts. 

 

För kännedom så har vi rätt att spärra av våra planer med skyltar när vi har tävlingar. För att informera allmänheten om att tävling pågår för att undvika att tävlanden störs.  Maria Linden kontaktar kommunen för att se om vi kan få koner och avspärrningsband att använda. 

 

7 Post och skrivelser 

Inga skrivelser. 

 

8 Nytt beslutsärende 

Fråga om sekreteraren kan låna en av klubbens bärbara datorer. Helle åtar sig att ta hem en och starta upp den och sedan ge till sekreteraren (Ida).  

 

9 Kassörens rapport 

268,800 kr på våra konton. Budgetutfall presenteras i nästa månad.  

 

10 Utbildningssektorns rapport 

Alla kurser är nu fulla. Tre instruktörer åker på föreläsning med Maria Brandel i Västervik 18/3. Anngelica Slättås har påbörjat utbildning till instruktör i rallylydnad. 

 

11 Tävlingssektorns rapport 

Alla funktionärer klara till årets tävlingar. Alla spår är kontrollerade inför spårtävlingarna. Skott ska inhandlas, Kenneth ansvarar. För kännedom: Licensen till klubbens startpistol sitter i Helles pärm. Krävs för att köpa skott.  

 

12 Agilitysektorns rapport 

Möte igår kväll. 21 september planeras det för tävling, inofficiell tävling i Sydostcupen. Krockar dock med MH samma dag. Så agilitysektorn behöver flytta sin tävling.  

 

13 Rasutvecklingssektorn 

Carina vill ha styrelsens tillåtelse att kolla upp vad som krävs för att anordna en officiell utställning för bruksraserna. Styrelsen säger ja. 

 

14 Webansvarigs rapport 

Nya hemsidan är lanserad. Texten om lydnadsskåpet ska tas bort, Maria meddelar Sandra.  

 

15 Övrigt 

Många av klubbens medlemmar är ute och tränar vid Hemvärnsgården. Det är en möjlighet som vi ska vara rädda om. Styrelsen har fått till sig att det finns mycket kvarlämnade snitslar i skogen i det området. Därför vill vi uppmana våra medlemmar att plocka ner snitslar efter sig när man har varit där och tränat och även hjälpa till att rensa upp i området. Maria gör en skrivelse på fb. Helle och Kenneth ansvarar för att rutsnitslar tas ner efter tävling. 

 

Susanne kollar upp vilka som har nycklar till sekretariatet. 

 

Vid höstens medlemsmöte fanns önskemål om att sätta upp pinnar längs med dikeskanten vid apellplanen för att binda upp hundarna i när man tränar. Kan komplicera gräsklippningen. Kenneth sätter upp ringar på kurernas sidor, fyra stycken. 

 

Kalendern fungerar inte när många olika användare, på olika enheter, ska lägga ut information. Därför behöver vi bestämma någon som är ansvarig för att lägga ut information, Maria tar på sig det. Anna meddelar instruktörerna detta.  

 

Priserna till tävlingarna. Det finns sju uppsättningar för placering 1, 2 och 3. Nya skyltar att sätta på kostar ca 15 kr/styck. Vi bestämmer att göra den satsningen. Rallyrosetter 2 till 1:a, 3 till 2:a och 1 till 3:a. TS köper in priser till vårens tävlingar. 

 

16 Nästa möte 

Den 11 april 18.15. 

 

17 Mötets avslutande