Bloggarkiv

fredag 18 november 2022

Protokoll - styrelsemöte 16 november 2022

Protokoll styrelsemöte ons d 16 november 2022  kl 18-19.30

   

 

Närvarande: Ordförande Hannah Eklundh, vice ordförande Stefan Larsson, kassör Susanne Källman Petersson, ledamöterna Carina Forslund, Lotta Berg, Katarina Hellsten, suppleanterna Lisa Lord och Hanna Kristelius samt sekreterare Mariann Henriksen

 

        § 22:091       Hannah öppnade mötet

 

         § 22:092     Dagordningen godkändes

 

         § 22:093     Till protokolljusterare valdes Susanne Källman Petersson och Lisa Lord

                

         § 22:094     Föregående protokoll hade skickats ut, godkändes och lades till handlingarna.

 

         § 22:095     Ordförandens punkt: Hannah hade inget att rapportera

 

         § 22:096     Bordlagda ärenden: Kostnad för de som ställer upp husvagn/ husbil på klubben – med eller utan el. Priserna diskuterades och vi beslutad höja priset till

                            100 kr.

         § 22:097     Post och Skrivelser      

a)                         Post inkommande/utgående:

 

b)                         Skrivelser inkommande/utgående – Inga motioner har kommit in. Vi har fått en inbjudan till föreningsriksdagen den 30 november. Beslutades att anmäla två personer. Katarina och ev Stefan eller Lotta. Katarina är samordnande och anmäler.

 

 

         § 22:098     Sektorernas rapporter:

 

HUS: Höstens kurser är avslutade. Ann önskar ha instruktörsmöte i januari och att kursanmälan öppnar 1 mars. Styrelsen tycker att det är helt OK att Ann bestämmer när instruktörsmötena ska ligga och helt ok att vi flyttar datum för anmälan till vårens kurser till den 1 mars.

 

Agility: Inköp av hinder. Frågan kommer att lyftas på Övrigt – se nedan.

                                                         

TS: Inget att rapportera

                            

                                                          RUS: En ny figurant ska utbildas. Lisa Lord kommer att gå M1 i Mönsterås den 4 december för att därefter kunna utbilda sig till figurant.

                              

 

         § 22:099                      Kassörens rapport: Susanne informerar om att ekonomin är god

 

         § 22:100                      Nytt beslutsärende:  

Beslutades att höja priset för att ha husvagn eller husbil på klubben till 100 kr per dygn. 

 

 

         § 22:101                              Övrigt:

•                          Verksamhetsberättelse 2022. Mariann kontaktar de ansvariga för grupper och sektioner för att påminna om verksamhetsberättelse, verksamhetsplan och budget. (Ann, Helle, Maria S, Mattias och Carina). Senast 7 december ska dessa vara mailade eller lämnade till  sekreterare@oskarshamnsbk.se

 

 

•                          Verksamhetsplan 2023 – Vi diskuterade inriktning på vår verksamhet. Hannah har påbörjat ett tänk. Att sopsortera är något vi önskar bli bättre på.

 

 

•                          Containern på andra sidan – Katarina har haft en snickare som har tittat på den. Dörren är helt upprutten. Förslaget är nu att i stället för en stor dubbeldörr byggs det en fast vägg och en dörr som är en tredjedel av den som är nu. Katarina har ännu inte fått något kostnadsförslag.

 

•                          Rapport från Höstmyset: Mycket folk och roliga aktiviteter. Hanna, Hannah och Lisa var lite ansvariga och hade fixat en fin dag. Det blev en uppskattad dag. Ett bra sätt för de som gått kurs att få komma på en aktivitet på klubben. En inkluderande verksamhet.

 

 

•                          Aktivitetsrummet – vapenskåp mm. Susanne har nyckel till vapenskåpet. Skåpet var bultat. Conny har lovat att hjälpa till med att bulta loss och flytta vapenskåpet – ett stort tack till dig Conny.  När skåpet är flyttat har Mattias Engström lovat att hjälpa till med att fixa ett golv. Stort tack Mattias.

 

•                          Hundfesten i maj: Mariann slår ett slag för att vi ska vara många som bokar in helgen 20-21 maj 2023. Vi hoppas att många i klubben kommer att anmäla sig som funktionärer. Digital anmälningsblankett hittar ni på klubbens hemsida och om ni undrar över något får ni gärna ringa eller skriva till Mariann. Tel 076 3918224 eller sekreterare@oskarshamnsbk.se Ni hittar också information på ”Hundfesten.se”

 

 

•                          Julmys 15 dec kl.18 (Mariann, Lotta, Stefan L) + ev flera. Mariann skriver ihop något och skickar till Hannah.

 

•                          Inköp av agilityhinder – hur ska vi tänka? Vi samtalade om en storsatsning på agility. Mattias har satt ihop en prioriteringslista med de hinder som behöver köpas in. Styrelsen är enigt positiva till denna storsatsning. Mariann kontaktar Mattias så att han skriver in listan i nästa års budget.

 

 

•                          Mariann har beställt nya regelböcker till tävlingsledarna i lydnad och rallylydnad + en extra som kommer att finnas i tävlingsboden.

 

•                          Vi planerar för att kunna ha ett arkiv på övervåningen.

 

 

 

 

         § 22:102  Nästa styrelsemöte har vi den 14 december. Det kommer att vara ett  Budgetmöte.

 

         § 22:103  Hannah avslutade mötet