Bloggarkiv

torsdag 1 juni 2023

Protokoll medlemsmöte 31 maj 2023

Protokoll

 

Medlemsmöte 2023-05-31 kl 19 i klubbstugan

Närvarande: Vi var 16 personer

 

 

 

§23–01              Ordförande öppnande mötet och hälsade alla välkomna

 

§ 23–02            Dagordningen godkändes

 

§ 23–03            Till protokolljusterare valdes Christer Svensson och Stefan Reinisch

 

§ 23–04            Information från ordförande: Hannah hade inget speciellt att informera om

                                                                                      

§ 23–05             Information från kassören. Kassören hälsar att ekonomin är stabil. Vi är tacksamma för alla instruktörer som håller kurs. Kurserna är en stor inkomstkälla till klubbens verksamhet.  Vi är också tacksamma över alla som var funktionärer på Hundfesten, eftersom klubben får bidrag för allt jobb. Jättebra om alla som har träningsgrupper noterar och anmäler till studiefrämjandet eftersom det också genererar pengar till klubben.                                       

 

§ 23–06            Information från sektorer och grupper:

 

TS: Det var lydnadstävling (alla klasser) på klubben i lördags den 27 maj. Nästalydnadstävling är 5-6 augusti och då är det även klubbmästerskap på söndagen.

 

HUS: I vår har vi haft tre valpkurser som blev fulla direkt. Klubben har också haft fortsättningskurs, rallykurser, agilitykurser och lydnadskurser: Sommarkurser kommer att läggas ut på hemsidan och på Facebook. Flera olika kurser kommer att erbjudas.

 

RUS: (Rasutvecklingssektion) Denna sektion inom klubben ansvarar bl a. för Mentalbeskrivning för hund (MH). MH kommer att hållas den 10 juni. Ni som är intresserade är välkomna. Tack till Stefan Larsson som utbildat sig till mentalbeskrivare och tack till Lisa Lord som utbildat sig till MH figurant.

 

Agility: Veckans bana fungerar bra och står uppställd. Ny bana byggs var fjortonde dag enligt ett schema. På Hundfesten i Kalmar deltog ett tiotal funktionärer från klubben – stort tack.  Nya hinder är inköpta och den 6 juni är det information om de nya hindren.  Blåbärstävling är det den 18 juni. 11 juli kommer Sofia Pettersson att hålla kurs på klubben. 25 – 26 juli är det tävling på Sofiero. Klubben ser gärna att många funktionärer kan hjälpa till då. Vill man veta mer så skriv till sekreterare@oskarshamnsbk.se

 

Rally:  18-19 mars var det rallykurs med Lena Mellborg – en lyckad helg. En rallybana har stått framme på prov. Det har varit uppskattat och gör att träningen blir smidig. Det har fungerat bra och en bana kommer även i fortsättningen att stå framme. Viktigt att variera plats eftersom gräsklippningen ska fungera. Varje torsdagskväll är det gemensam träning och en gång i månaden har det varit ”After rally” då man träffats inne i klubbstugan och pratat rally och annat. I höst kommer det att anordnas rallytävlingar och en domare är klar – Ingrid Dahlqvist.

 

Nosework: Tävling på klubben den kommande helgen. Första noseworktävlingen för Oskarshamns BK. 91 starter under de två dagarna.

 

Tjänstehund: Stefan Larsson och Carina Forslund berättade om Tjänstehundar som utbildas till Försvarsmakten. Både Stefan och Carina har hundar som är utbildade tjänstehundar och de är hundförare. Hundar ska vara mellan 40 – 65 cm höga och ha underull för att inte frysa. Om någon är intresserad så skriv till sekreterare@oskarshamnsbk.se. Därifrån kan ni sedan bli hänvisade och få mer information.

 

§ 23–07             Övriga frågor:.

                            

Kuren på andra sidan behöver renoveras: Lisa Kammarfelt kollar med Gården om de har möjlighet att hjälpa till.

 

29 juli kommer Lisa Kammarfelt att bjuda in en instruktör för utsällningsträning (Jörgen Lundkvist). Om du är intresserad så hör du av dig till Lisa.

 

Övrig aktuell information:

 

Grattis till Ann och Cava som ska vara med på SM i lydnad och Grattis till Åsa och Majsan som ska vara med på SM i agility.

 

Tack till Stefan Larsson som har utbildat sig till MH beskrivare, Tack till Lisa Lord som utbildat sig till MH figurant och Tack till Lotta Berg som har utbildat sig till instruktör

 

Är man intresserad av ett koppel med tyck Oskarshamns Brukshundklubb så säljer Hannah sådana. Du hittar mer information på Facebook.

 

Emma och Mikael har klippt kanterna vid bäcken och slänten med klubbens åkgräsklppare. Om någon mer kan hjälpa till att kippa dessa delar vid något tillfälle under sommaren så kan visar de gärna hur gräsklipparen fungerar. Hör av er till Emma eller sekreteraren.

 

Bord och bänkar skulle behövas i närheten av grillen. Frågan förs vidare till styrelsen.

 

§ 23–08            Mötet avslutades och Hannah tackade för visat intresse.