Bloggarkiv

lördag 17 augusti 2019

Protokoll Styrelsemöte 15 aug 2019 Oskarshamns BK

Protokoll styrelsemöte Oskarshamns BK

Torsdagen den 15 augusti 2019 kl 18.15

 

 

Närvarande: vice ordförande Helle Jansson, , 1:a ledamot Anna Engström, 2.a ledamot Carina Andreasson, 3:e  ledamot Ann-Charlotte Berg, 1:a suppleant Kenneth Gustavsson, 2:a suppleant Maria Lindén samt sekreterare Mariann Henriksen

 

         

 

     § 19-099          Helle  öppnande mötet

 

         § 19-100     Godkännande av dagordning

 

         § 19-101     Val av protokolljusterare    - Carina och Kenneth

 

         § 19-102     Föregående protokoll lästes upp av sekreteraren

 

         § 19-103     Ordförandens punkt – djurkyrkogården kommer att tas upp under punkt beslut §19-106

                

§ 19-104               Bordlagda ärenden    -

På mötet i sept kommer vi att utvärdera ang anmälan till Studiefrämjandet.  

Funktionärsjacka eller väst?

Väggen Vi tävlar för Oskarshamns BK.  Den är inaktuell  - hur gör vi? Vem ansvarar?

 

  

         § 19-105     Post och Skrivelser      - inga skrivelser 

a)                         Post  inkommande/utgående

b)                         Skrivelser inkommande/utgående

c)                         .

§ 19-106                Nytt beslutsärende   -    Djurkyrkogården diskuterades. Tankar kring en ev minneslund, årsavgift för att ha en grav,  2 år, enbart kremerade djur?  Är det brukshundklubbens uppgift? Vi är oroliga för att vi inte har någon medlem som kan ta hand om kyrkogården.  Alla utom Carina är överens om att vi inte önskar vara ansvariga för djurkyrkogården.                   

Det är viktigt hur kontraktet skrivs eftersom vi är beroende av skogen intill för MH. Maria kommer att närvara på möte med kommunen.

 

Beslut om att Öppet hopphinder tas ut och att ett nytt budgeteras och köps in till nästa budgetår.

                              

§ 19-107                 Kassörens rapport – kassören var ej närvarande. Inf kassa 1200 kr, kökskassa 500 kr. Swedbank 17 400 kr Fonder 240 300kr och obetalda räkningar 1349 kr. Totala saldot är  238 951 kr

 

        § 19-108       Utbildningssektorns rapport – Anna informerade om att kursanmälan flutit på – utvärdering i september. Anna har beställt hem boken Bäst var dag till instruktörer som håller  kurs samt till deltagare i Nybörjarkurserna. I höst  (2 dec) är det en inspirationshelg i Värnamo för instruktörer. Aktiva instruktörer kommer att få åka.

 

        § 19-109       Tävlingssektorns rapport. Tävling lydnad på lö 17 aug – 24 anmälda.

Helle ansvarar för tävling och mat. 14 pt är det appelltävling. Helle och                                      Kenneth kommer att samla alla som har hand om ett spår för att

 

        § 19-110       Agilitysektorns rapport. KM på sö 18 aug. Sydostkupen 22 sept.

Tanke på att ibland på lämna hinder ute eftersom det tar väldigt lång tid att få fram alla hinder. Det skulle bli fler aktiva och större aktivitet. Mer samtal  under punkten övrigt.

 

§ 19-111                Rasutvecklingssektorns rapport. Carina informerade om MH 21 sept – 3 anmälda just nu. Förfrågan om uppfödar MH för briarder -9 intresserade. Carina är färdig testledare för MH. Cecilia Ekbladh och Maria Lindén kommer att gå en utbildning för att få vara funktionärer. M1 den 22 aug på Mönsterås BK. Carina ser en ökad efterfrågan för MH.

 

        § 19-112       Web-ansvarigs rapport . Inga uppgifter.

 

§ 19-113                Övrigt. Agilityhinder – är det ok att lämna dem ute? Detta är ok för styrelsen. Förslag från styrelsen är att vi kollar om det finns gamla hinder och tunnlar som vi kan ha ute som prov. Tavlor  om att det bara är för klubbens medlemmar och grupp på fb vore bra.

                             Helle tar upp frågan ang ett öppet hinder och om det finns pengar till inköp – cirka 900 kr. Alt att det tävlingshinder som finns tas ut och ett nytt tävlingshinder köps in.

 

Helle informerade om klubbkläder – blå jacka från Engelssons – 499 kr om man vill ha och en logga per medlem är gratis. Loggan kan man själv bestämma var man vill ha. Vill man ha fler kostar de 50 kr styck. För mer inf – kontakta Helle Jansson.

 

Ny logga – kontakta Helle om ni vill ha den.

 

Maria ställde frågan om Funktionärsjacka eller väst som funktionärer kan ha på tävling.  Diskuteras på budgetmöte i december. Bordlägges

 

Championatstavlor – ramarna finns på klubben. Den som blivit champion ansvarar själv för foto och text. Mariann pratar med Marie Lindström och Hanna Eklundh.

 

Väggen med Vi tävlar för Oskarshamns BK – är ej akuell och uppdaterad. Hur ska vi göra med den? Bordlägges.

Kenneth informerar om att gräsklipparen är trasig. Kenneth försöker lösa problemet.

 

 

        § 19-114       Nästa möte är den 12 sept ( 10 okt, 7 nov och 5 dec budgetmöte)

 

        § 19-115       Mötets avslutande 

 

 

 

Med vänlig hälsning!

Mariann Henriksen