Bloggarkiv

fredag 6 maj 2022

Protokoll - medlemsmöte 4 maj 2022

                       Protokoll

 

Medlemsmöte (23 personer)  2022-05-04 kl 19 i klubbstugan 

 

 

         §22- 01                                          Ordförande öppnade mötet och hälsade alla välkomna

 

 

         § 22-02                                          Dagordningen godkändes

 

 

§ 22-03                                          Till protokolljusterare valdes Moa Gunnebrant och Maria Sjögren.

 

 

§ 22-04                                          Ida Qvarnström hälsades välkommen. Ida presenterade sig och pratade om Guldagility och Agility VM i Kalmar. Guldagility 13 – 17 juli är en stor tävling kommer att genomföras nu i sommar. Funktionärer sökes och man behöver inte ha någon erfarenhet av agility för att vara funktionär. Det kommer att behövas 150 funktionärer per dag. 30 klasser per dag och 90 personer som kommer att hamna på prispallen.  Klubben får en summa som tack för alla funktionärer som man bidrar med. Fri entré för intresserade som vill komma förbi och titta. 

 

                                                       2023 kommer Hundfesten av genomföras (20 - 21 maj) på Travet i Kalmar. Flera grupper är redan igång och alla är välkomna att bidra med förslag. Hundfesten kommer att vara öppet för besökande. Man kommer att kunna se/delta i uppvisning, rallylydnad, agility, utställning m fl. aktiviteter. Alla förslag välkomnas. Om man vill hjälpa till hör man av sig till Ida Qvarnström. Telefonnummer och mailadress finns på klubbens anslagstavla.

 

 

§ 22-05                                          Information från ordförande – Hannah informerade om att planen ska dressas – i maj kommer första omgången att göras. Kommunen kommer att lägga på sand och vi kan vara på planen direkt efter.

 

                                                       Investeringsbudgeten – ugn, mikro, spisfläkt och smörgåsjärn är inköpta. Speglar till träningsplanen ska sättas upp.

 

                                                       Aktivitetsdagen den 24 april var välbesökt och uppskattad. Aktivitetsdag i höst är planerad och i december blir det julmys – håll ögonen öppna för aktiviteter på Facebook, Instagram och hemsidan.

 

                                                       Ett aktivitetsrum i klubbhuset kommer att byggas upp på sikt. Har du tankar och idéer så hör av dig till någon i styrelsen.    

 

 

                                                                            

§ 22-06                                          Information från kassören – Susanne berättade att klubben har en god ekonomi. Klubben har fått en stor summa från Studiefrämjandet eftersom vi har många kurser.

                                                                            

 

         § 22-07                                          Information från sektorerna: TS, HUS, RUS, Agility

TS: Klubben hade en lydnadstävling för alla klasser i januari i ett ridhus i Kalmar och en tävling på klubben den 23 april. Klubben kommer att ha ytterligare tävlingar den 28 maj samt en dubbeltävling 6-7 augusti. Mariann H utbildar sig till tävlingsledare och Carina Forslund till tävlingssekreterare.

 

HUS: Ann informerade om att just nu har vi 11 kurser igång samtidigt. 4 valpkurser är igång och det finns fortfarande stor efterfrågan. Sommarkurser kommer också att genomföras. Instruktörerna bestämmer då själva vilken kurs de vill hålla och när.

 

RUS: Några MH är inplanerade under året. MH står för Mentaltest Hund. Man testar och beskriver hundens mentala förmåga. Den 14 maj kommer ett MH att arrangeras på klubben.

                                                                

Agility: Mattias berättade att det är en Blåbärstävling på söndag kl 10. Alla är välkomna att komma för att titta. Fika kommer att finnas. Veckans bana kommer att finnas under sommaren. Kommunen har gett OK till att vi kan ha en skylt vid agilityn för att tala om att hindren är till för klubbens medlemmar och för de hundar som har gått agilitykurs.

 

 

 

         § 22-08                                         Övriga frågor:

Prisutdelning från tipspromenaden den 24 april Hanna Kristelius vann vuxenrundan och Stella Kristelius vann barntipset.

 

Förtjänsttecken delades ut av Stefan Larsson. Förtjänsttecken delas ut till medlemmar som gagnat klubbens verksamhet under flera år:

Bronspris för minst 5 års arbete delades ut till Jenny Blom, Helen Larsdotter, Mikael Hortlander, Josephine Hjälteryd och Carina Forslund.

Silver  - minst 10 år delades ut till Helle Jansson, Evert Jansson, Mariann Henriksen och Ann Svensson.

Guld – minst 15 år delades ut till Susanne Källman Petersson, Billy Andersson och Ann-Christine Holm.  

 

Aktuell information/ Övriga frågor:

Ett önskemål gällande öppen bana för rallylydnad kom upp – att ha en bana uppsatt på planen under några veckor. Frågan tas vidare till styrelsen och rallylydnadsgruppen.

 

§22-09                                           Ordförande avslutade mötet och tackade för visat intresse