Bloggarkiv

fredag 25 augusti 2023

Protokoll - styrelsemöte 23 augusti 2023

Protokoll  styrelsemöte onsd. 23 augusti  2023  kl 18

 

Närvarande: Ordförande Hannah Eklundh, vice ordförande Stefan Larsson, kassör Susanne Källman Petersson, ledamöterna Carina Forslund, Lotta Berg, Katarina Hellsten, suppleanterna Lisa Lord och Hanna Kristelius samt sekreterare Mariann Henriksen

 

 

        § 23:066     Ordförande öppnande mötet

 

         § 23:067    Dagordningen godkändes

 

         § 23:068    Till protokolljusterare valdes Lisa Lord och Hanna Kristelius

                

         § 23:069    Föregående protokoll godkändes och lades till handlingarna

 

         § 23:070    Ordförandens punkt: Inget att informera om idag

 

         § 23:071     Bordlagda ärenden: Inga

 

         § 23:072    Post och Skrivelser      

a)                         Post inkommande 

Från Carina Andersson – Brukssatsning. Inget för oss just nu – vi saknar tillräckligt med erfarna personer.

 

Från Carina Andersson – Att arrangera mästerskap inom rallylydnad. Posten är skickad vidare till ansvarig för rallygruppen.

 

Från Carina Andersson – Utbildningshelg för instruktörer. Lotta Berg är anmäld till denna utbildningshelg.

 

Från Svenska Brukshundklubben – Information om elstöd. Susanne har fått informationen och vi kommer att ansöka.

 

Appellplanen under O-ringen 2024. Appellplanen kommer att vara uppbokad vecka 29,30 och 31. Denna information har vi fått av kommunen.

 

b)                         Skrivelser inkommande/utgående

         § 23:073  Sektorernas rapporter:

HUS – höstens kurser är igång. Vi har brist på instruktörer. Ann och Lisa kommer att gå kurs - instruktörsutbildning steg 2.    Lotta Berg kommer att gå en utbildningshelg för instruktörer i slutet av september. Jenny Svenzen går bredvid Lotta på hennes kurs, Cecilia Ekblad går bredvid Lisa och Carina har kurs tillsammans med Helle.

TS: Lydnadstävlingen i början av augusti avlöpte väl. Det var DM på lördagen som vanns av Ann Svensson. På söndagen var det KM där Lotta blev klubbmästare i startklass med Mio samt klass 1 med Max. I klass 2 blev Stina och Neppe klubbmästare och Ann vann och blev klubbmästare i klass 3 med Cava. Carina är nu färdig tävlingssekreterare.

 

Agility: På söndag är det KM i agility. Inomhusträning är bokad i Stian utanför Växjö – tre tillfällen med start i december. Malin har en nybörjarkurs och Marita har haft en fortsättningskurs. Många ekipage är ute och tävlar nu, vilket är kul. Många fina resultat har kommit in.

 

Rally: Höstens rallytävling är inställd pga. domarbrist. Sandra och Maria håller på och kikar på datum för tävlingar under 2024. I morgon (torsdag 24 aug) drar höstens rallyträningsschema igång igen. Nya koner i glada färger är inköpta.

 

RUS: Inget MH den 2 september. Inga anmälningar. Planeringsmöte för RUS nu på lördag.

 

Tjänstehund: inget att rapportera

 

         § 23:074    Kassörens rapport: Ekonomin är god, rapporterar Susanne.

 

         § 23:075    Nytt beslutsärende:   

 

         § 23:076    Övrigt:

Bord och bänkar vid grillen (Katarina har kollat med våra kökskillar). Stefan och Conny är nöjda med grillen som den är.

                             Rampen till altanen är fixad.  Ett stort tack till Conny.

 

Konstgräset och arbetsdagen samt vidare arbete med kurerna. På arbetsdagen gjordes ett stort jobb – tack till alla som deltog. Vi har bestämt att ta hjälp av Hela Människan för att få klart med alla kurer – reparation, nytt tak och klart med målningen.

 

Getingar på klubben. Mariann har ringt till kommunen för att få kontakt med någon som vet om kommunen har avtal med Anticimex. Vi har ännu inte fått något svar.

 

Vad gäller för privat kurs på klubben? Man får inte ha privat kurs på klubben om den konkurrerar med klubbens verksamhet. När man har privat kurs ska kursen godkännas av styrelsen. Om man vill utnyttja klubbstugan får man hyra den.

 

Bokning av hallar för träning i vinter. Som tack till alla som ställer upp och hjälper till på klubben bjuder klubben på inomhusträning i vinter. Guldhunden är bokad för allmänträning/ rally och lydnad och Stian utanför Växjö är bokad för agility.

Om du ännu inte haft möjlighet att hjälpa till så mycket så hoppas vi på din hjälp under kommande arbetsdagar eller som funktionär på tävlingar eller något annat som du kan bidra med. All hjälp är guld värd i en ideell förening.

 

Rapportera träningsgrupper till studiefrämjandet – en puff. Om ni är tre eller flera som tränar tillsammans så är det tacksamt om ni kommer ihåg att rapportera in till studiefrämjandet. Vi får bidrag i proportion till kurser och träningsgrupper. Om du inte vet hur du ska rapportera så ring till Mariann Henriksen (076 3918224).

 

HUS – ny ansvarig till nästa år. Ann har under flera år ansvarat för HUS men önskar nu dra sig tillbaka. Ett stort tack till Ann för ett gott arbete. Nu hoppas vi hitta en ny person som kan axla jobbet.

 

Brist på instruktörer: Samtal kring hur vi på sikt ska lösa denna fråga.

 

Löptik på planerna. Vi släpper på vår tidigare regel och från och med nu får man ha löptik på planerna. Om din tik blöder eller är i höglöp så ber vi att du använder tikskydd.

 

Sopor på klubben efter att stugan varit uthyrd och även sopor från allmänheten. Denna fråga tar vi med oss när vi ska träffa kommunen.

När stugan hyrs ut så ber vi att den som hyr stugan själv tar med sina sopor när festen är slut.

 

Återvinning på klubben. Medlemsmöte i oktober. Möte med kommunen i början av oktober.  Dessa frågor bordlägges

                            

         § 23:077  Nästa styrelsemöte 20 september då vi även ska bjuda in

Valberedningen. Mariann kontaktar Moa. Katarina tar fika

 

         § 23:078 Mötet avslutades.

 

Med vänlig hälsning!

Mariann Henriksen