Bloggarkiv

lördag 14 mars 2020

protokoll styrelsemöte 11 mars 2020

     OSKARSHAMNS  BRUKSHUNDKLUBB

 

Protokoll styrelsemöte

Plats: Oskarshamns Brukshundklubb

Tid: onsdagen den 11 mars kl 18.00 – 19.30

Närvarande: ordförande Helle Jansson, vice ordförande Stefan Larsson, ledamöterna Carina Andreasson, Hannah Eklundh, Ann Svensson, Emma Erlandsson, Maria Lindén samt sekreterare Mariann Henriksen

 

§ 20:014        Mötets öppnande

                      Ordförande Helle Jansson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

 

§ 20:015        Godkännande av dagordning

                      Dagordningen genomlästes och godkändes.

 

§ 20:016        Val av två protokolljusterare

                      Till protokolljusterare valdes: Carina Andreasson och Emma Erlingsson

 

§ 20:017        Föregående protokoll. Helle läste upp föregående protokoll.

                     

 

§ 20:018        Ordförandes punkt.  Helle är kallad på möte till Tekniska kontoret på tisdag – gällande djurkyrkogården. Översiktsplan gällande Oskarshamns kommun har inkommit. Scaniamilen springs den 30 maj, vilket är samma dag som vi har tävling i lägre och högre klass. Helle har informerat om detta och att de behöver ta hänsyn till det.

 

§ 20:019        Bordlagda ärenden. Inga bordlagda ärenden.

 

§ 20:020        Post och skrivelser           

  1. Post inkommande/utgående. Se ovan
  2. Skrivelser inkommande/utgående. Skrivelse från arbetsförmedlingen gällande extratjänst. Mariann skickar inf vidare till Emma som åtar sig att kolla mera.

 

 

§ 20:021        Nytt beslutsärende. Beslut togs om att i fortsättningen ej ha enskilda punkter för varje sektor utan en övergripande punkt som heter Rapport från sektorerna. Stefan kommer att ha kontakt med Lotta – agilitysektorn, Helle har kontakt med Evelina – tävlingssektorn. Lotta får fria händer att ordna en tavla för tävlingsekipage. Vi ber att Lotta tar den tavla som redan finns i anspråk för detta. Ok att köpa in rengöringsmedel, magneter och pennor.

 

 

§ 20:022        Kassörens rapport – kassören var ej närvarande

 

§ 20:023        Utbildningssektorns rapport: Ann undrade hur fria tyglar hon har gällande att skicka personer på kurs. Vi anser att det är bra att kolla vad övriga i styrelsen tycker via messenger. Det är OK att skicka en person på kurs i specialsök, om vi har ett namn. Kursen är inom kort och det brådskar med ett namn. Bra att skicka in en intresseanmälan till kurs redan i höst – om vi har någon som är intresserad till våren.

                      Ann informerar om att vi  i fortsättningen kommer att ha beslutet att om du är en aktiv instruktör som tävlar själv och inte haft kurs under ett antal år, så är det fortfarande ok att ha kurs och vara instruktör. Om en instruktör känner sig ”ringrostig” kan Studiefrämjandet hjälpa till med en uppdatering. En person som själv är tävlingsaktiv kan ha kurs – då är personen instruktör i stället för SBK instruktör.

                      5 april kommer Ann tillsammans med Carina Andersson att ha en informationsdag för klubbens instruktörer.

                      Ann-Christine och Billy har erbjudit sig att ha en nybörjarkurs för de ekipage som står på reservlistan. Ann hjälper till med att administrera kursen i samarbete med Studiefrämjandet.

  • Träningstävling i lydnad – medlem i Oskarshamn 25 kr och övriga 50 kr. Första tillfället är 21 mars kl 15.00 . Övriga tillfällen är  26 april 17 maj och 28 juni. 4 klasser – start till klass 3.  Mariann skickar inf till Sandra och ber att hon lägger ut på Fb och på hemsidan. Vi informerar även Mönsterås BK.

 

 

§ 20:024        Tävlingssektorns rapport - inget

 

§ 20:025        Agilitysektorns rapport - inget

 

§20:026         Rasutvecklingssektorns rapport - inget

 

§ 20:027        Övrigt: Lotta Berg har skickat in frågan ang om vi, på ett medlemsmöte, är intresserade av att bjuda in och lyssna på Ida Kvarnström från Kalmar. Mariann informerar Lotta om att vi är intresserade.

 Lotta undrar ang en tävlingstavla i klubbstugan – se beslut.

                      Följande punkter togs upp och kommer att avhandlas vid kommande styrelsemöten.

                     

  • En vision? Vad vill vi? Vad kan vi göra för att synas? Öppet hus? Tipspromenad? 
  • KM, avtackning för de som lämnar styrelsen. KM priserna i lydnad delas i fortsättningen ut på tävlingen.  På sikt tänker vi att det vore bra om det var samma priser i KM agility och lydnad.
  • Vandringspris i agility – Marie Lindström har frågat ang vandringspris. Vi har funderingar på vilka poäng som gäller. Vi kommer att bjuda in Marie till ett styrelsemöte för att få mer inf om poängsystem och vandringspris. Stefan kontaktar Marie Lindström ang vandringspris i agility – ber att Marie L kommer med ett förslag.
  • Ann och Carina samt Helle kommer att åka på Distriktets Årsmöte den 15 mars.
  • Uthyrning av stugan. Vad gäller och vem ansvarar?
  • Kalendern. Helle har behörighet, men vill att fler ska ha behörighet. Mariann och Helle ansvarar i fortsättningen. Facebook – i frågar om Sandra kan göra det i fortsättningen.
  • Djurkyrkogården ska tas bort från hemsidan – tas upp vid nästa möte
  • Inför nästa årsmöte bör styrelsen ha mer koll på vilka personer som ska väljas om.
  • Licens till skott och bensinkort. Kenneth har de nu, men någon annan behöver ta över. Emma och Ann har också licens.
  • Värmeljus är förbjudet att ha i klubbstugan (även att ha liggande i skåp) eftersom råttorna är förtjusta i stearin. Mariann ber Sandra att lägga en blänkare på hemsidan och Hannah plastar in en skylt till klubbstugan.
  • Emma vill väcka liv i skotträningen. Tiden för skotträning på klubben är   varje torsdag kl 17.15 – 17.45 samt första torsdagen i varje månad kl 17.15 – 18.00. Finns det fler som är intresserade av skotträning undrar Emma?

 

§20:028         Nästa möte : onsdagen 8 april  och därefter 6 maj – även medlemsmöte , 3 juni, 12 aug, 9 sept (även medlemsmöte), 7 okt, 4 nov samt 2 dec. Ev kan datumet för medlemsmöte komma att ändras

 

§ 20:029        Mötets avslutning

                      Ordföranden tackade för visat intresse och förklarade mötet avslutat.

 

 

Vid protokollet

 

 

 

Mariann Henriksen                                                         Helle Jansson

sekreterare                                                                      ordförande

 

 

 

Carina Andreasson                                                        Emma Erlandsson

justerare                                                                          justerare

 

 

Med vänlig hälsning!

Mariann Henriksen