Bloggarkiv

lördag 24 september 2022

medlemsmöte 21 september 2022

Protokoll

 

Medlemsmöte 2022-09-21 kl 19.00 i klubbstugan

Närvarande: 29 personer inklusive styrelsen

 

 

 

         1                               Ordförande öppnande mötet

 

         2                               Dagordningen godkändes

 

         3                               Till protokolljusterare valdes Cecilia Ekblad och Marie Lindström

 

         4                               Aktuell information:  Styrelsen presenterade sig.

                                            Hannah informerade om följande:

Ida Qvarnström har skickat ett sms och tackat alla från klubben som hjälpte till på Guldagilityn. Hundfesten 20–21 maj 2023  i Kalmar planeras nu för fullt.

Hänt på klubben:

  • Nytt räcke på altanen, som kommunen har fixat. Tack!
  • Vi har köpt in en kärra så att man kan dra material – t ex rallyskyltar. Kärran finns i källaren.
  • Jonas har fotograferat nya tävlingsekipage samt kort till Championatstavlor. Tack Jonas!
  • Klubbens logga: Klubben bjuder på en logga att ha på valfritt plagg – maila Hannah (prinfo@oskarshamnsbk.se) om du är intresserad.
  • Klubben har fått 7 nya Championekipage. Ann och Cava i lydnad, Åsa och Majsan i agility – både hopp och agilityklass, Kjell och Smajl i agility hoppklass, Hannah och Nyx i Heelwork to music, Lotta och Viggo i rallylydnad samt Maria och Enya i rallylydnad. Tyvärr glömde vi nämna Marie och Hi-Tec som också  blev champion i rallylydnad i somras – Förlåt Marie! Stor applåd till alla våra nya Champions.
  • Klubben har fått de beställda skyltarna till agilityplanen – vi planerar att sätta upp dem på arbetsdagen den 8 oktober.
  • Vinterträningen är uppbokad – tiderna kommer att läggas ut den 30 september – på FB, Instagram och på Klubbens hemsida.
  • Grisarna har bökat upp vår plan. Elstängslet är förlängt och staketet går att öppna för passage in till Djurkyrkogården. Stort tack till alla som har hjälpt till med att röja, vända tuvor, sätta upp staket mm.
  • Arbetsdag är planerad till lördagen den 8 oktober kl 10 . Trevligt om vi blir många som kan jobba och umgås. Vända tuvor, fixa kurarna, räfsa, sätta upp skyltar och fika tillsammans.  Mer information kommer på FB och Instagram.
  • Den 29 oktober blir det Höstmys när vi träffas och tränar hund tillsammans.
  • Aktivitetsrummet är under arbetande. Hunderiet i Oskarshamn (Maria Sjögrens företag) kommer att sponsra med lite material. Mötet beslutade att det var ok att köpa in en matta för omkring 2000 kr till rummet.
  • Priser till KM blir i år presentkort, men till nästa år ber vi att de ansvariga för agility, lydnad och rallylydnad träffas för att diskutera vilka priser som klubben ska ha. Frågan om det finns fler tröjor (till agilityn) med ”Vi vann KM” framfördes. (sådana tröjor som de som vann i lydnaden fick). Svaret blev nej.
  • Tävlingsväggen med foton på alla våra tävlingsekipage behöver ibland uppdateras. Om du blivit uppflyttad i nästa klass eller om du är ett av våra nya tävlingsekipage och inte med på bild så ber vi att du skriver till Mariann (sekreterare@oskarshamnsbk.se). Lisa och Mariann hjälps åt att uppdatera väggen.

 

5                               Information från kassören: Susanne informerade om klubbens ekonomi och budget för 2022. Hon berättade om de investeringar som är gjorda i köket bl.a. ny spis, fläkt. Klubben har fått in pengar för kurserna som bidragit stort till en god ekonomi. Stort tack till alla våra flitiga instruktörer som gör ett fantastiskt jobb.                                     

        6                                Information från sektorer och grupper:

TS:  Klubben kommer att ordna tre lydnadstävlingar under 2023. 27 maj och en dubbeltävling 5-6  augusti.

HUS:  Kurserna är i full gång – stort tack till alla instruktörer. Alla nybörjarkurser blev fulla väldigt fort,

RUS: Carina Forslund berättade att sektorn har haft två MH (Mentalbeskrivning Hund) i år.

Agility: Mattias Engström informerade om att Malin har en nybörjarkurs. Medlemmarna i agility turas om att bygga en bana som står uppställd att träna på. Det har fungerat bra. På lördag kl 10 är det Klubbmästerskap.

Rally: Nya skyltar ska beställas. På torsdagar är det gemensam träning där det finns ett schema för vem som ansvarar för att bygga en bana. Två banor finns uppställda – en nybörjar/ fortsättningsbana och en avancerad/mästarklassbana. Helgen 17 – 18 september var det tävling med cirka 200 starter, vilket var max för vad domarna skulle kunna döma. Det blev en lyckad helg. Maria och Sandra tackade alla som hjälpt till och stort tack till Maria och Sandra också för en fint fixat tävling med så många deltagare.  Nästa års tävlingar är under planering – kanske en liknande tävling.  Lisa Lord ska gå utbildning för att bli skrivare. Klubben skulle behöva ytterligare en skrivare. Kurser i rally är igång – två nybörjarkurser och en fortsättning.        

 

7                                Övriga frågor: Marie undrade om det var möjligt att ha en röd lampa som lyser när elen på staketet är på.  Hur                      kan detta lösas? Någon som vet?

 

        8                                Mötet avslutas